Fri frakt for online bestillinger over 10.000kr

IGEPA group kjøper Scandraftgruppen, en ledende forhandler av Viscom i Sverige

 

  • Kjøpet av den voksende Viscom-forhandleren Scandraft gjør det mulig for IGEPA group at sammen med sitt skandinaviske datterselskap Signcom Group etablere en sterk forhandler i regionen med hovedkontor i Sverige.
  • Optimalt tillegg til IGEPAs befintlige virksomhet innenfor Viscom i Skandinavia.
  • Scandraftgruppen forblir som selskap og beholder en høy grad av uavhengighet som Signcom Group vil bli integrert i.

 

IGEPA group kjøper Scandraftgruppen med hovedkontor i Mölnlycke, en fremfor alt på det Svenske markedet godt etablert Viscom-forhandler.

Signcom, Scandrafts tidligere konkurrent, har i mange år foruten Sverige vært virksom i Danmark, Finland og Norge. Scandraft har mer enn 30 års erfaring innen faget visuell kommunikasjon. Den svenske ledelsen vil bli kvar i selskapet med samme funksjoner og er ansvarlige for integrasjonen av Signcomgruppen. Ledelsen for Signcom i Danmark og Finland kommer at holdes uforandret.

 

Utvidelser av tjenester og utsikter for tilvekst i lendene

Anders Trillkott, VD for Scandraft og blivende VD for hele konsernet gledes åt sammenslåingen: «Begge konsernenes kunder kommer at få tilgang til et betydelig bredere produktspekter med kjente internasjonale varemerker. Detter gjør det mulig for oss at tilby våre kunder enda mer heldekkende tjenester og ekspertise. Som en flerårig bedrift var det viktig for oss å få inn nye perspektiv slik at våre kunder og medarbeidere kan se frem mot nye muligheter og en lovende fremtid. IGEPA tilbyr oss denne miljø med friheten at sammen videreutvikle Scandraft»

 

Tilstedeværelsen i Skandinavia blir ytterligere utvidet

Med kjøpet styrker IGEPA-gruppen, som har vært familieeid i desennier, sin konkurranseposisjon som Viscom-forhandler på det skandinaviske markedet. «Scandraftkonsernet tilbyr oss en meget god mulighet at strategisk komplettere vårt konsern. Scandraft har gjennom årene bygget opp en heldekkende kundebase takket være sitt sterke kundefokus og har utviklet mange løsninger for kunder i forskjellige bransjer. Det gode instinktet for riktige produkter, drivkraften og pasjonen at gå den ekstra milen har inspirert meg helt fra begynnelsen. Jeg gleder meg til at forme fremtiden og realisere ytterligere tilvekstpotensial sammen», sier Uwe Müller, VD for IGEPA-gruppen Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft mbH.

 

IGEPA kjøper 100% av aksjene i Scandraft AB og Scandraft AS, samt 80% av Rangefabriken AB. Kjøpet gjennomføres 17:e November 2023 og partene har en avtale om at ikke gjøre vilkår og kjøpesum offentlig.

 

Om Scandraft:

Scandraft er ekspert på alle typer av material og tilbehør for bilde-, dekor- og reklameproduksjon. Den familieeide bedriften blei grunnlagt i 1992 og har totalt 56 ansatte med kontor og lager i Mölnlycke utenfor Göteborg samt i Stockholm, Moss og Löddeköpinge. Datterselskapet Scandraft AS i Norge ble grunnlagt 2011.

Siden 2018 er Scandraft AB også majoritetseier i Rangefabriken AB, som er spesialisert på produksjon og distribusjon av lakkerte aluminium- og stålplater.

Nettside https://www.scandraft.com

 

Om Signcom:

Signcom er en ledende distributør av maskiner, forbruksmateriell, software og tjenester for alt som rører skilt- og storformatsproduksjon. Bedriften ble grunnlagt 1984 og har totalt 60 ansatte i de fire selskapene Signcom AB, Signcom ApS, Signcom OY og Signcom AS med kontor å lager i Borås utenfor Göteborg samt i Stockholm, Hagan, Roskilde og Helsingfors.

Nettside : https://www.signcom.se              

 

Om IGEPA:

IGEPA Group er en av de ledende grossistene i Europa og håndterer mer enn 50 000 kunder innen industri, handel og varer. Variasjonen av varer omfatter produkter som grafisk papir og kartong, forpakninger samt media for reklame, inkludert teknisk utstyr og tilhørende tjenester. Med flere enn 75 lokasjoner i 24 lender og ca. 3 500 ansatte vil konsernet, inkludert alle strategiske partnere, at omsette rundt 2 milliarder euro i Europa i 2022.

Nettside: https://www.igepa.de/international/

Abbonner på vårt nyhetsbrev

Abbonner på vårt nyhetsbrev for å få eksklusive tilbud, siste nytt og oppdateringer

Vår bestrebelse er å sikre at all informasjonen som publiseres i form av produktspesifikasjoner, bilder og lagerstatus er riktige, men vi fraskriver oss erstatningsansvar i tilfelle unøyaktigheter