Infotop
Print & Skär

Gravyr & Laser

Rapid Prototyping

Maskin & Program

HISTORIKK

 

 


SIGN COMMUNICATION NORWAY AS, forkortet SIGNCOM, er datterselskap av SIGN COMMUNICATION SWEDEN AB som i sin tur er resultatet av fusjonen mellom de to veletablerte foretakene JANKAR AB og H-DATA AB. Fusjonen og navnbyttet skjedde i 2006, samtidig som konsernets norske datterselskap også byttet navn til SIGN COMMUNICATION NORWAY AS.

Sammen tilbyr foretakene markedets bredeste sortiment av produksjonsmaskiner programvarer, forbruksmateriell og tjenester til markedet for merking, budskap og informasjon i Norden.

Eier av konsernet er Jan Heintz, grunder av JANKAR AB.JANKAR AB
JANKAR AB ble grunnlagt 1987 av Jan Heintz i Bollebygd. De første årene besto produktsortimentet hovedsakelig av forbruksmateriell for merking og gravering, og i 1994 ble den første maskinen levert - en vinylskjærer. Maskinsortimentet vokste med tiden til å inneholde også graveringsmaskiner, fresemaskiner, lasermaskiner, skjæremaskiner, og kortskrivere. Dessuten tilhørende programvarer. JANKAR etablerte seg som en sterk aktør på markedet.

JANKAR AB overtok H-DATA AB i Stockholm i år 2000. H-DATA kompletterte JANKARs sortiment innen storformat og skaffet nærhet til det viktige markedet i Stockholmsområdet.

H-DATA AB H-DATA AB ble startet i 1983 og arbeidet til å begynne med salg av tegneplottere og CAD-utstyr. I løpet av 1990-tallet utviklet virksomheten seg mer i retning mot fargestyringsteknikk og man utviklet stor kunnskap rundt både hard- og software.

GRAPHITEC AS Norske Graphitec har som H-DATA en bakgrunn som leverandør av hard- og software til den grafiske industrien. Foretaket ble overtatt av JANKAR i januar 2005 og styrker SIGNCOMs posisjon på det nordiske markedet.